Το χειροποίητο αντιηλιακό σας

Η ηλιακή ακτινοβολία ενέχει κινδύνους. Κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας, παράγεται βιταμίνη D που είναι απαραίτητη ώστε να μάχεται ο οργανισμός μας κατά των ασθενειών. Παρ’ όλα αυτά, εάν περνάμε πολύ ώρα εκτεθειμένοι στον ήλιο θα υποφέρουμε από εγκαύματα. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την δυσάρεστη παρενέργεια της ηλιοθεραπείας; Αρκεί να καλύψουμε το δέρμα με αντιηλιακό. Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξουμε την κρέμα σπίτι μας.

Χειροποίητη κρέμα με φίλτρο UV – προετοιμασία

Για να ετοιμάσετε το δικό σας αντιηλιακό ετοιμάστε τα ακόλουθα συστατικά: 125 ml αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο, 60 ml λάδι καρύδας (εμπεριέχει φυσικό φίλτρο προστασίας SPF 4,) 60 ml κερί μέλισσας, δύο κουταλιές οξείδιο ψευδαργύρου (εμπεριέχει φίλτρο πραστασίας SPF 20+,) μία κουταλιά της σούπας βιταμίνη E vitamin που έχετε πάρει από κάψουλες, δύο κουταλιές Shea butter (εμπεριέχει φίλτρο προστασίας SPF 4-5) και οποιαδήποτε αιθέριο έλαιο προτιμάτε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βιταμίνη E και τα αιθέρια έλαια είναι προαιρετικά. Τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το οξείδιο ψευδαργύρου, πρέπει να ανακατευτούν διεξοδικά και να λιώσουν σε καυτό νερό. Μετά από αυτό, μπορείτε να προσθέσετε το οξείδιο ψευδαργύρου και να το αναμείξετε με τα άλλα υλικά. Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο φτιαγμένο από σκούρο γυαλί, καθώς μόνο αυτό το δοχείο θα επιμηκύνει την ημερομηνία λήξης του καλλυντικού σας. Βάλτε το δοχείο στην άκρη και αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει ομογενοποιημένο.

opaľovať2

Αντιηλιακό – χρήσιμες συμβουλές

Το χειροποίητο αντιηλιακό σας έχει φίλτρο προστασίας SPF 20. Εάν θέλετε να ενισχύσετε την προστασία, μπορείτε να βάλετε περισσότερο οξείδιο ψευδαργύρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το καλλυντικό δεν είναι αδιάβροχο, οπότε μετά το μπάνιο και ανά δύο ώρες πρέπει να βάζετε ξανά. Φυλάξτε το αντιηλιακό σας σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Η ημερομηνία λήξης υπολογίζεται σε σχεδόν έξι μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επόμενο άρθρο

Εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε υπέροχες βλεφαρίδες – Μαλακτικό βλεφαρίδων Nanolash

Πε Απρ 7 , 2016
Τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε μακριές και όμορφες βλεφαρίδες; Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτα. Πόση προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλετε για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας όμορφες; Σχεδόν καθόλου. Ανακαλύψτε πώς καταστρέφονται οι βλεφαρίδες σας, τι δεν χρειάζεται να κάνετε και τι μπορεί […]