Βασικά για την Φροντίδα των Νυχιών

Η φροντίδα των νυχιών είναι πολύ σημαντική και πολλές φορές αγνοείται, αποτελεί όμως μέρος τηςγενικής υγείαςμας. Οι νύχοι τών χεριών και των ποδιών μας προστατεύουν τους καταπονημένους δακτύλους μας από τραυματισμούς, αλλά παράλληλα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και προστασίας. Στην παρούσα ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε τα βασικά για τη φροντίδα των νυχιών.

Τροφοδοσία

Τα ισχυρά, υγειή νύχια απαιτούν καλή διατροφή. Η διατροφή σας χρειάζεται να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Το πρωτεϊνικό περιεχόμενο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των νυχιών, ενώ τα βιταμίνες Α και Β, τα αμινοξέα, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο ενισχύουν την υγεία των νυχιών.

Καθαρισμός και Ενυδάτωση

Ένας καλός καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας των νυχιών. Γι’αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα ένα ήπιο υγρό για το πλύσιμο των χεριών. Μετά τον καθαρισμό, είναι απαραίτητη η ενυδάτωση, για την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα χεριών ή το αγαπημένο σας λάδι για τα νύχια.

Οικονομία στη Χρήση Χημικών

Όσο πιο λιγότερο χρησιμοποιείτε ακρυλικά, τζελ ή ημιμόνιμα βερνίκια, τόσο πιο υγιή θα είναι τα νύχια σας. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να αφυδατώσουν και να φθείρουν τους νύχους σας, οπότε πρέπει να εφαρμόζονται με μέτρο.

Τακτικές Επισκέψεις στον Μανικιουρίστα

Η τακτική επίσκεψη στον μανικιουρίστα μπορεί να συμβάλλει θετικά στην υγεία των νυχιών. Οι ειδικοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τασικά προβλήματα όπως οι λεμφάδες και οι χαλασμένες επιφάνειες των νυχιών.

Κρατήστε τα Νύχια σας Σύντομα

Τα μακριά νύχια μπορεί να είναι όμορφα, αλλά είναι επίσης πιο πιθανό να σπάσουν και να φθαρούν. Κρατήστε τα νύχια σας σε ένα μήκος που σας είναι βολικό και αποτρέπει τη φθορά.

Ελαφρά Λίμαρση αντί για Τρίψιμο

Είναι καλύτερο να λιμάρετε τα νύχια σας παρά να τα τρίβετε. Το τρίψιμο μπορεί να αφήσει τα νύχια σας λεπτά και εύθραυστα. Χρησιμοποιείστε ένα ελαφρύ νυχοκόπτη για να λιμάρετε τα νύχια σας απαλά και πάντα σε μία κατεύθυνση.

Προστατέψτε τα Νύχια σας

Προστατεύστε τα νύχια σας φορώντας γάντια όταν διεξάγετε δουλειές όπως το πλύσιμο των πιάτων ή τον καθαρισμό του σπιτιού. Τα χημικά μπορούν να είναι βλαβερά για τους νύχους.

Προσέξετε την Υγεία των Νυχιών σας

Η υγεία των νυχιών σας μπορεί να αποτελεί σημάδι της γενικής σας υγείας. Αλλαγές στο χρώμα, την υφή ή την μορφή των νυχιών σας μπορεί να είναι ένδειξη υπάρχοντος ιατρικού προβλήματος, οπότε είναι σημαντικό να ζητάτε ιατρική βοήθεια αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή.

Τα νύχια σας είναι σημαντικό μέρος της εμφάνισής σας, και πρέπει να τα φροντίζετε σωστά. Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα νύχια σας παραμένουν χρυσά, λαμπερά και υγιή.

Published 12 Ιανουαρίου 2023 by Έλενα.

Επόμενο άρθρο

Τελευταίες Τάσεις στα Προϊόντα και την Τεχνολογία Στυλιστικής Μαλλιών

Σα Μαΐ 9 , 2015
Ως ένας σημαντικός τομέας της περιποίησης, η στυλιστική των μαλλιών έχει μπει σε μια εποχή τεχνολογικής καινοτομίας. Ενημερωθείτε για τις τελευταίες τάσεις στα προϊόντα στυλιστικής μαλλιών και την τεχνολογία που μεταμορφώνει τον τομέα. Προϊόντα στυλιστικής μαλλιών Τα προϊόντα στυλιστικής μαλλιών έχουν πάρει μια εντελώς νέα τροπή. Η τελευταία τάση είναι […]