Επιλέγοντας το Σωστό Σαμπουάν και Κοντίσιονερ για τον Τύπο των Μαλλιών σας

Όλοι θέλουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά. Για δυνατά, απαλά και λαμπερά μαλλιά, το κρίσιμο βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν και κοντίσιονερ για τον τύπο των μαλλιών σας. Ελάτε να εξετάσουμε αυτό σε πιο σαφή λεπτομέρεια παρακάτω.

Κατανοήστε τον Τύπο των Μαλλιών σας

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να κατανοήσετε ποιος είναι ακριβώς ο τύπος των μαλλιών σας. Μπορεί να είναι κανονικά, λιπαρά, ξηρά, σπασμένα, ή με χρωματισμένα.

Επιλογή του Σωστού Σαμπουάν

Όταν έχετε προσδιορίσει τον τύπο των μαλλιών σας, έχετε καταφέρει το μισό της δουλειάς! Τώρα, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το σωστό σαμπουάν.

  • Κανονικά Μαλλιά: Αν έχετε την τύχη να έχετε κανονικά μαλλιά, τα οποία δεν είναι ούτε πολύ λιπαρά ούτε πολύ ξηρά, ο σκοπός σας είναι να διατηρήσετε αυτή την ισορροπία. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που είναι αρκετά ήπιο και προορίζεται για κανονικά μαλλιά.
  • Λιπαρά Μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά και βαριά λίγο καιρό μετά το λούσιμο, τότε μάλλον έχετε λιπαρά μαλλιά. Το ιδανικό σαμπουάν για εσάς θα ήταν κάτι που καθαρίζει σε βάθος, σαν ένα καθαριστικό σαμπουάν, για να αφαιρέσει το περίσσειο σμήγμα.
  • Ξηρά Μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, μπορεί να έχουν την τάση να γίνονται αφυδατωμένα και κατεστραμμένα. Το καλύτερο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας πρέπει να είναι ενυδατικό και να περιλαμβάνει συστατικά που ναρκοπεδίζουν την υγρασία.
  • Σπασμένα Μαλλιά: Αν έχετε βαθιά κατεστραμμένα ή χημικώς επεξεργασμένα μαλλιά, πρέπει να ψάχνετε για σαμπουάν που είναι σχεδιασμένο να αποκαθιστά και να επισκευάζει τη ζημιά.
  • Χρωματισμένα Μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας είναι χρωματισμένα, επιλέξτε σαμπουάν χωρίς θειικά περιεχόμενα, φτιαγμένο με σκοπό τη διατήρηση της έντασης των χρωμάτων.

Επιλογή του Σωστού Κοντίσιονερ

Αυτό το βήμα είναι σχεδόν το ίδιο με την επιλογή του σαμπουάν. Τα ανωτέρω είναι ιδανικά για να χρησιμοποιηθούν ως γενικός οδηγός και για την επιλογή του κοντίσιονερ.

Επιπλέον, πάντα να εφαρμόζετε το κοντίσιονερ μόνο στο μήκος των μαλλιών σας και όχι στο τριχωτό του κεφαλιού, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρά και βαριά μαλλιά.

Με την επιλογή του σωστού σαμπουάν και κοντίσιονερ για τον τύπο των μαλλιών σας, θα είστε έτοιμοι για εκπληκτικά λαμπερά, υγιή και όμορφα μαλλιά. Καλή τύχη!

Επόμενο άρθρο

Σχέδια περιποίησης επιδερμίδας στο σπίτι

Τε Δεκ 23 , 2015
Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφεί για την περιποίηση της επιδερμίδας, για τις κρέμες, τα λάδια, τις μάσκες, τις τεχνικές. Η προσοχή που δίνουμε στο δέρμα μας επηρεάζει όχι μόνο την όψη μας, αλλά και την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί Θα μπορούσαμε να γράψουμε […]