Σχέδια περιποίησης επιδερμίδας στο σπίτι

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφεί για την περιποίηση της επιδερμίδας, για τις κρέμες, τα λάδια, τις μάσκες, τις τεχνικές. Η προσοχή που δίνουμε στο δέρμα μας επηρεάζει όχι μόνο την όψη μας, αλλά και την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα ολόκληρο βιβλίο για τη σημασία της ενυδάτωσης. Ταυτόχρονα, είναι απίστευτο πόσοι από εμάς παραβλέπουμε την απλή συνήθεια του να πίνουμε νερό καθημερινά. Το νερό αποτελεί το 60% του ανθρώπινου σώματος και το 70% της επιδερμίδας! Αυτό καθιστά πιθανόν την πιο σημαντική συνήθεια για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Ένα ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας στο σπίτι

Όπως και να το κάνετε, μια ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας θα περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στη συνέχεια, θα διαβάζετε ένα ένα αυτά τα βήματα και θα σας εξηγήσουμε τη σημασία τους.

Καθαρισμός

Το πρώτο και πιθανώς το πιο σημαντικό βήμα είναι ο καθαρισμός. Ο καθαρισμός είναι απολύτως απαραίτητος για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές και να αποτραπούν τα σπυράκια. Αλλά και διότι ετοιμάζει το δέρμα για τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.

Ενυδάτωση

Όπως είπαμε προηγουμένως, η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εφαρμόζετε μια κρέμα ενυδάτωσης καθημερινά. Είτε έχετε λιπαρή, είτε ξηρή επιδερμίδα. Σημαντικό είναι να επιλέγετε την κατάλληλη για τον τύπο επιδερμίδας σας.

Προστασία

Το τελευταίο βήμα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα είναι η προστασία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο, την ρύπανση και άλλους παράγοντες που μπορούν να την βλάψουν. Το καθημερινό σας αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

Τελικές σκέψεις

Δεν έχει σημασία αν είστε ένας επαγγελματίας μακιγέρ ή αν δεν έχετε ιδέα για προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας. Μόνο ακολουθώντας τα βασικά βήματα καθαρισμού, ενυδάτωσης και προστασίας μπορείτε να συντηρήσετε την υγεία της επιδερμίδας σας. Με μια καλή ρουτίνα περιποίησης, μπορείτε να έχετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα από την άνεση του σπιτιού σας!

Επόμενο άρθρο

Πως να φροντίσετε το δέρμα σας με γαλλικές ντέντες: Τύποι, χρήσεις και ιδιότητες

Σα Φεβ 27 , 2016
Τα κατατμημένα γαλλικά νερά είναι ένα φημισμένο μήλο για την φροντίδα του δέρματος. Έχουν μελετηθεί εποχές για τις ιδιότητές τους στην επίδεση, την αποκατάσταση και την ευεξία του δέρματός μας. Έχουν εξελιχθεί ως οι μεγαλύτεροι αξιοποιητές των γαϊτανών απαλτικών νερών και μπορούν να εξασφαλίσουν ισορροπία για τον ρυθμό του δέρματός […]