Διόρθωση Προβλημάτων Χρώματος Μαλλιών

Τα μαλλιά αλλάζουν αρκετά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων της διατροφής, των ορμονών, του περιβάλλοντος και της γήρανσης. Αυτό που μπορεί να μην προβλέπεται, ωστόσο, είναι η προσθήκη ενός νέου χρώματος ή αποχρώσεως στα μαλλιά.
Εάν περάσετε από το ξανθό στο κόκκινο ή από το καφέ στο ξανθό ή ακόμα και αν απλώς δοκιμάσετε μια προσθήκη ενός ή περισσότερων αποχρώσεων, μπορεί να υπάρξει καποια απρόβλεπτη σύγχυση σχετικά με το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν συνδεόμενα προβλήματα χρωμάτων.

Πρόβλημα: Φθορά του χρώματος

Είναι πολύ συνηθισμένο να δούμε το νέο μας χρώμα να ξεθωριάζει εντός εβδομάδων ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί ένα χρώμα κλειδιά.
Για να προλάβετε αυτόν τον τύπο απώλειας χρώματος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία των βαμμένων μαλλιών.

Πρόβλημα: Ντάμπλα χρώματα

Σε κάποιες περιπτώσεις, το νέο χρώμα μαλλιών μπορεί να μοιάζει ή να αισθάνεται αδύναμο ή νερούλι. Αν αυτό συμβαίνει, μπορεί να χρειαστείτε να εφαρμόσετε μια επιπλέον θεραπεία ντεκαπάζ για να απομακρύνετε τα επιπλεόν αποτελέσματα και να επανεφαρμόσετε το χρώμα.

Πρόβλημα: Ανισομερής χρωμάτιση

Αυτό συμβαίνει συχνά όταν το χρώμα δεν εφαρμόζεται ομοιογενώς σε όλα τα μαλλιά.
Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να χρειαστείτε την βοήθεια ενός επαγγελματία κομμωτή για να διασφαλίσετε ότι το χρώμα εφαρμόζεται σωστά.

Πρόβλημα: Πράσινο Χρώμα Μαλλιών

Αυτό προκύπτει όταν τα μαλλιά είναι υπερβολικά επιτιθέμενα στα διάφορα χημικά συστατικά που περιέχονται στο νερό της πισίνας.
Αν αυτό συμβαίνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν για «πράσινα» μαλλιά για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του χλωρίου.

Πρόβλημα: Η κόκκινη απόχρωση δεν ξεθωριάζει

Αυτό συμβαίνει συνήθως διότι το κόκκινο χρώμα είναι πολύ πιο δύσκολο να απομακρυνθεί από τα μαλλιά από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.
Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε μια επαναφορά του χρώματος με την χρήση ενός προϊόντος απαλλαγής του χρώματος πριν πάρετε ένα νέο, πιο φυσικό χρώμα.

Πρόβλημα: Ξερά ή Ταλαιπωρημένα Μαλλιά

Αυτό συμβαίνει όταν η βαφή μαλλιών καταστρέφει την κεράτινη, την πρωτεΐνη που βοηθά τα μαλλιά να μείνουν υγιή.
Περιοδικές θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και μάσκες μαλλιών είναι ιδανικές για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

Καταλήγοντας, τα χρωματικά προβλήματα των μαλλιών είναι πολύ συνηθισμένα και διορθώσιμα.
Είτε επιλέξετε να διορθώσετε το χρώμα μόνοι σας είτε να αιτηθείτε την βοήθεια ενός επαγγελματία, μπορείτε να αποκαταστήσετε το όμορφο, φυσικό χρώμα και την υγεία των μαλλιών σας.

Επόμενο άρθρο

Επιλέγοντας το Σωστό Σαμπουάν και Κοντίσιονερ για τον Τύπο των Μαλλιών σας

Τρ Δεκ 15 , 2015
Όλοι θέλουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά. Για δυνατά, απαλά και λαμπερά μαλλιά, το κρίσιμο βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν και κοντίσιονερ για τον τύπο των μαλλιών σας. Ελάτε να εξετάσουμε αυτό σε πιο σαφή λεπτομέρεια παρακάτω. Κατανοήστε τον Τύπο των Μαλλιών σας Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να […]