Θεραπεία για σπασμένα και εύθραυστα νύχια

Κάθε μέρα τα νύχια μας εκτίθενται σε τραυματισμούς. Τα απορρυπαντικά, τα καλλυντικά και τα σκληρά αντικείμενα αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες που βλάπτουν την κατάστασή τους. Το μη συστηματικό και ακατάλληλο μανικιούρ, καθώς και η φυσική τάση των νυχιών να σπάνε δεν βοηθούν. Ελέγξτε ποια είναι τα συμπτώματα, τα αίτια και τα διορθωτικά μέτρα για τα σπασμένα και εύθραυστα νύχια.

Συμπτώματα

Τα εύθραυστα νύχια τείνουν να σπάνε. Συχνά σπάνε στα άκρα και αποχρωματίζονται. Επιπλέον, αναπτύσσονται ράχες των νυχιών και οι άκρες σπάζουν και χωρίζονται. Δεν σπάνε μόνο τα αδύναμα νύχια, το πρόβλημα των εύθραυστων νυχιών επηρεάζει και τους ανθρώπους με ισχυρά νύχια. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, τα νύχια σπάνε στις άκρες έτσι είναι πιο εύκολο να θεραπευτούν.

Αιτίες

Τα σπασμένα και εύθραυστα νύχια μπορούν να προσδιοριστούν γενετικά. Αν αυτό ισχύει στην περίπτωσή σας, θα πρέπει να είστε πολύ αφοσιωμένοι στον αγώνα για τα όμορφα νύχια. Μια υγιεινή διατροφή, η σωστή φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των ορών των νυχιών που χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση των νυχιών σας.

Ο αγώνας με τα σπασμένα και εύθραυστα νύχια είναι πιο εύκολο να κερδηθεί για ανθρώπους των οποίων τα νύχια είναι φυσικά σκληρά και η κατάστασή τους επιδεινώνεται μόνο περιστασιακά. Σε μια τέτοια κατάσταση, αρκεί να συμπεριλάβετε ορισμένα προϊόντα στο μενού και να αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών όπως τα βερνίκια νυχιών και τα προϊόντα αφαίρεσης βερνικιών νυχιών.

Οι κύριοι λόγοι για τα σπασμένα και εύθραυστα νύχια είναι:

  • μια δίαιτα χαμηλή σε ψευδάργυρο, σίδηρο, πυρίτιο και βιταμίνες Β,
  • καμία συνήθεια ενυδάτωσης των χεριών και των νυχιών (ειδικά στην περίπτωση της ενυδάτωσης, του παγετού και του ξηρού αέρα),
  • συχνές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας,
  • μούλιασμα των νυχιών στο νερό,
  • χρήση αφαίρεσης βερνικιών νυχιών με ακετόνη,
  • εκτέλεση οικιακών εργασιών χωρίς προστατευτικά γάντια,
  • λάθος λιμάρισμα
  • συχνή επαφή με απορρυπαντικά και χημικά.

Θεραπείες

σωστή διατροφή

Αν η κατάσταση των νυχιών σας ευθύνεται σε λάθος δίαιτα, το νέο σας μενού πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β9, Ε και μαγγάνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και φώσφορο. Πρέπει να προσθέσετε σπόρους ηλίανθου και σπόρους κολοκύθας σε πιάτα ή να τα χρησιμοποιήσετε ως ξεχωριστό σνακ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος βελτιώνουν την κατάσταση όχι μόνο των νυχιών, αλλά και του δέρματος και των μαλλιών.

Σπόροι παπαρούνας, σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα, ιδιαίτερα μη θειωμένα, και το κακάο, το οποίο αποτελεί πηγή μαγνησίου και σιδήρου, συνιστώνται επίσης. Οι βιταμίνες Β μπορούν να βρεθούν σε δημητριακά, αυγά και όσπρια. Επιπλέον, επιλέξτε άπαχο κρέας ή λιπαρά ψάρια και πιείτε τουλάχιστον δύο λίτρα νερού την ημέρα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα νύχια σας μπορεί να σπάσουν λόγω της ξηρότητας. Μια τέτοια δόση βιταμινών θα πρέπει να βελτιώσει την κατάστασή τους μετά από ένα μήνα.

Κατάλληλη φροντίδα

Ορισμένες γυναίκες υποβάλλονται σε τακτικές θεραπείες μανικιούρ για να διατηρούν τα νύχια τους σε καλή κατάσταση. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε ένα σαλόνι ομορφιάς εάν ακολουθείτε μερικούς απλούς κανόνες. Πρώτα απ’ όλα, λιμάρετε τα νύχια σας από τα πλάγια του νυχιού σας προς στο κέντρο μόνο προς μια κατεύθυνση. Δεύτερον, χρησιμοποιήστε μία γυάλινη ή κεραμική λίμα. Επιπλέον, κάντε φίλο σας έναν ορό νυχιών (χρησιμοποιήστε τον αρκετές φορές την εβδομάδα). Επίσης, προσπαθήστε να μην κρατάτε τα νύχια σας στο νερό για πολλή ώρα καθώς αποδυναμώνει την πλάκα των νυχιών.

Η σωστή διατροφή και η σωστή φροντίδα πρέπει να συμβαδίζουν. Ενώ η πρώτη ενυδατώνει τα νύχια σας από το εσωτερικό, τα καλλυντικά θα ενεργούν από έξω. Ιδιαίτερα συνιστώμενα είναι τα ενυδατικά έλαια και κρέμες σε μικρούς σωλήνες, που μπορείτε να πάρετε όπου κι αν πάτε.

Προστατευτικά γάντια

Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, φορέστε ζεστά γάντια που προστατεύουν τα νύχια σας από τις βλαβερές επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών. Κατά τον καθαρισμό και το πλύσιμο, να φοράτε γάντια από λάτεξ ή άλλο υλικό που θα προστατεύει τα νύχια σας από τα απορρυπαντικά. Εάν εργάζεστε καθημερινά με χημικά και καυστικές ουσίες, κάνετε το ίδιο.

Σπασμένα και εύθραυστα νύχια – ποιες ασθένειες δείχνουν;

Εάν τρώτε σωστά και φροντίζετε τα νύχια σας, και παρόλα αυτά είναι ακόμα σπασμένα και εύθραυστα, μπορεί να υποδηλώνει κάποια ασθένεια. Η κακή κατάσταση των νυχιών μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα δυσαπορρόφησης ή ορμονικών διαταραχών, ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα, διαβήτη και μυκητίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επόμενο άρθρο

Θεραπείες για υγιή νύχια: ένας οδηγός βήμα-βήμα

Δε Νοέ 28 , 2022
Τί είναι πιο σημαντικό: όμορφα ή υγιή νύχια; Ακυρώνει πάντα το ένα το άλλο; Τα όμορφα νύχια δεν χρειάζεται να είναι μακριά ή βαμμένα σε διάφορα χρώματα. Αυτές τις μέρες υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να φροντίζουμε τα νύχια μας αντί να τα διακοσμούμε. Τα νύχια Sauté είναι λιγότερο λαμπερά αλλά […]