Πώς να φροντίσετε τα χέρια και τα νύχια σας; Σωστή φροντίδα στο σπίτι και το σαλόνι ομορφιάς

Το δέρμα του χεριού έχει λίγους σμηγματογόνους αδένες και ένα λεπτό στρώμα λιπώδους ιστού, γι’ αυτό υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων χάνει γρήγορα το προστατευτικό λιπιδικό στρώμα. Κατά συνέπεια, το δέρμα σας γίνεται ξηρό, ραγισμένο και κόκκινο, και τα νύχια σας είναι θαμπά. Πώς να φροντίζετε τα χέρια και τα νύχια σας; Πώς να απαλλαγείτε από τα σκούρα σημάδια στο σπίτι ή το σαλόνι ομορφιάς; Δείτε παρακάτω πώς να το κάνετε σωστά.

Πώς να φροντίζετε τα χέρια σας;

Παρόλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βοήθεια του επαγγελματία αισθητικού, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις βασικές θεραπείες και στο σπίτι.

Φροντίδα χεριών στο σπίτι

Για να αποφύγετε την αποξήρανση του δέρματος, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ενυδάτωσης μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών, η οποία θα ανοικοδομήσει το στρώμα υδρολιπιδίων. Η καλύτερη επιλογή θα είναι μια κρέμα εμπλουτισμένη με ενυδατικές, προστατευτικές και καταπραϋντικές ουσίες, όπως βαζελίνη, γλυκερίνη, αλόη, αλλαντοΐνη και σιλικόνες. Μετά από λίγες μέρες συστηματικών θεραπειών, τα χέρια σας θα μαλακώσουν και θα λειανθούν.

Αν είναι δύσκολο να εφαρμόζετε τακτικά την κρέμα και το δέρμα είναι ξηρό και σκασμένο, μπορείτε να προσπαθήσετε να αναζωογονήσετε τα χέρια σας. Το βράδυ, κάντε μασάζ με ένα παχύ στρώμα θρεπτικής κρέμας χεριών, έναν ορό ή μία μάσκα στα χέρια σας. Κάθε ένα από αυτά περιέχει μια σημαντική δόση βιταμινών καθώς και ενυδατικές και αναγεννητικές ουσίες. Στη συνέχεια φορέστε βαμβακερά γάντια και πηγαίνετε για ύπνο. Μια τέτοια συμπίεση θα κάνει τα συστατικά του καλλυντικού να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα.

Μια εξίσου καλή θεραπεία είναι ένα γρήγορο ενυδατικό μπάνιο. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μπολ και βουτήξτε τα χέρια σας μέσα σε αυτό. Μετά από μερικά λεπτά, στεγνώστε το δέρμα με χαρτοπετσέτα.

Περιποίηση χεριών σε σαλόνι ομορφιάς

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια του επαγγελματία, καλό είναι να επιλέξετε ένα σπα μανικιούρ με παραφίνη. Αναζωογονεί τα νύχια και το ξηρό δέρμα. Αρχίζει ακριβώς όπως ένα κλασικό μανικιούρ με το λιμάρισμα των νυχιών, την κοπή των παρωνυχίδων και τη λείανση των νυχιών. Έπειτα έρχεται η ώρα για ένα scrub ζάχαρης, το οποίο όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα αλλά και λειαίνει και θρέφει χάρη στα φυτικά έλαια. Στη συνέχεια αφαιρείται η περίσσεια ζάχαρης και ο αισθητικός κάνει μασάζ με το θρεπτικό λάδι στα νύχια και το βούτυρο που είναι εμπλουτισμένο με αναγεννητικές ουσίες. Αυτά τα χέρια θα πρέπει να βυθιστούν στο λιωμένο κερί τρεις φορές για να αποκτήσουν ένα παχύ στρώμα. Στη συνέχεια τυλίγονται σφιχτά σε πλαστικές σακούλες. Μετά από 15 λεπτά τις αφαιρείτε από τα χέρια σας. Μετά από μια τέτοια θεραπεία, το δέρμα είναι μαλακό, ενυδατωμένο και τα νύχια φαίνονται υγιή.

Πώς να φροντίσετε τα νύχια σας;

Η κακή κατάσταση των νυχιών είναι συνέπεια επαφής με απορρυπαντικά, τα οποία ξηραίνουν την πλάκα των νυχιών. Όταν τα νύχια είναι υπερβολικά ξηρά, γίνονται εύθραυστα και τείνουν να σπάνε. Εάν, επιπλέον, αρχίσουν να εμφανίζονται σκούρα σημάδια και αποχρωματισμοί, σημαίνει ότι το σώμα μας θέλει να μας πει κάτι και αυτό δεν είναι καλά νέα. Σε αυτή την κατάσταση, είναι καλό να επισκεφτούμε τον δερματολόγο που πρέπει να συνταγογραφήσει μια δόση βιταμινών και μετάλλων.

Σκούρα σημάδια στα χέρια

Εδώ, αυτός που φταίει είναι ο ήλιος. Οι ακτίνες του διεγείρουν τα μελανοκύτταρα ή τα κύτταρα για την παραγωγή μελανίνης, καφέ χρώση του δέρματος. Ως αποτέλεσμα της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο, όπου συσσωρεύονται τα μελανοκύτταρα, σχηματίζουν τα σκούρα σημάδια.

Αποχρωματισμένα σημεία δέρματος και σκούρα σημάδια – πώς να τα ξεφορτωθείτε στο σπίτι;

Για να απαλλαγείτε από τον αποχρωματισμό μόνοι σας, ή τουλάχιστον για να τον ελαφρύνετε, θα πρέπει να πάρετε τα καλλυντικά που λευκαίνουν τους λεκέδες. Η επιλογές είναι πολλές: μερικά από αυτά ενισχύουν την απολέπιση της επιδερμίδας, ενώ άλλα εμποδίζουν τη διαδικασία του χρωματισμού και έτσι αποτρέπουν νέο αποχρωματισμό. Τέτοια προϊόντα συνήθως περιέχουν υδροκινόνη, αρβουτίνη, βιταμίνη Α ή C και οξέα φρούτων ή kojic, λιποϊκά, αζαλεϊκά ή φυτο-οξέα οξέα σε μέτρια συγκέντρωση.

Ξεκινήστε με ένα scub χεριού για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να κάνετε ομοιόμορφο τον τόνο του δέρματος. Μια τέτοια διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-5 ημέρες, επειδή διευκολύνει την απορρόφηση των ουσιών. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από μικρές κηλίδες, πρέπει να επιλέξουμε μια κρέμα με ειδικό εφαρμοστή που να επιτρέπει την ακριβή εφαρμογή. Από την άλλη πλευρά, αν ο στόχος σας είναι να ανοίξετε ομοιόμορφα το δέρμα των χεριών, χρησιμοποιήστε μια κρέμα λεύκανσης ως μια συνηθισμένη κρέμα χεριών. Τέτοια καλλυντικά συνήθως ευαισθητοποιούν το δέρμα στον ήλιο, γι’ αυτό εφαρμόστε τα πριν από τον ύπνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προστατεύστε το δέρμα σας με μια κρέμα με υψηλό φίλτρο UV, τουλάχιστον SPF 30, για να αποφύγετε την εμφάνιση νέων κηλίδων.

Αποχρωματισμένα σημεία δέρματος και σκούρα σημάδια – πώς να τα ξεφορτωθείτε σε ένα σαλόνι ομορφιάς;

Μια επαγγελματική θεραπεία ξεκινάει με ένα scrub από χοντρό αλάτι, που διευκολύνει σημαντικά την απορρόφηση των δραστικών συστατικών. Μετά από αυτό, ο αισθητικός κάνει μασάζ με έναν ορό αποχρωματισμού στα χέρια και μετά εφαρμόζει μια μάσκα λεύκανσης με εκχύλισμα μουριάς και αρβουτίνη. Μετά από 15 λεπτά η μάσκα αφαιρείται από τα χέρια. Στο τέλος, μια κρέμα χεριών χρησιμοποιείται για να κάνει ένα ευχάριστο μασάζ χεριών. Το αποτέλεσμα είναι ομαλότερο και πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, όμως χρειάζεται μια σειρά θεραπειών για να μειωθεί το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επόμενο άρθρο

Σέρουμ Προσώπου Ρετινόλης Nanoil - επαγγελματική καθημερινή περιποίηση επιδερμίδας

Πα Μαρ 20 , 2015
Εάν υπάρχει ένα προϊόν ομορφιάς που αξίζει να το αναφέρουμε είναι το Σέρουμ Προσώπου Ρετινόλης Nanoil. Αναζωογονεί, ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο, ενώ το δέρμα φαίνεται καλύτερο μέρα με τη μέρα! Δοκιμάστε το σέρουμ από την Nanoil και νιώστε τέλεια με το δέρμα σας. Γνωρίζετε πώς επηρεάζει η βιταμίνη […]