Θεραπείες για υγιή νύχια: ένας οδηγός βήμα-βήμα

Τί είναι πιο σημαντικό: όμορφα ή υγιή νύχια; Ακυρώνει πάντα το ένα το άλλο; Τα όμορφα νύχια δεν χρειάζεται να είναι μακριά ή βαμμένα σε διάφορα χρώματα. Αυτές τις μέρες υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να φροντίζουμε τα νύχια μας αντί να τα διακοσμούμε. Τα νύχια Sauté είναι λιγότερο λαμπερά αλλά έχουν φυσική, υγιή γυαλάδα. Δυστυχώς, δεν αρκεί να σταματήσετε να βάφετε τα νύχια σας για να το πετύχετε. Η φυσική φροντίδα απαιτεί περισσότερες θεραπείες από την εφαρμογή δύο στρώσεων ενός βερνικιού νυχιών, αλλά αν γίνεται τακτικά θα δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα αμέσως μετά από μια εβδομάδα. Πώς να κάνουμε τα νύχια μας υγιή και όμορφα; Πώς να κάνετε σωστά ένα μανικιούρ και ποιο είναι το ιαπωνικό μανικιούρ; Είναι αποτελεσματικό ένα θρεπτικό μούλιασμα νυχιών; Εάν ναι, πώς να το προετοιμάσετε;

Πώς να φροντίζετε τα νύχια σας;

Κάθε βερνίκι νυχιών, είτε πρόκειται για υβριδικό, τζελ ή ακρυλικό, στεγνώνει την πλάκα και αποκλείει την πρόσβαση του αέρα. Ως αποτέλεσμα, τα νύχια γίνονται εύθραυστα και αρχίζουν να σπάνε. Εάν τα βάφετε τακτικά χωρίς να τους δίνετε το χρόνο να αναγεννηθούν, εξασθενίζετε την κατάστασή τους. Για το λόγο αυτό, το πρώτο βήμα για υγιή νύχια είναι τα περιοδικά διαλείμματα από το βερνίκι νυχιών (για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες).

Συχνά αποδυναμώνουμε τα νύχια μας, για παράδειγμα όταν τα εκθέτουμε σε συχνή επαφή με τα απορρυπαντικά και δεν φοράμε προστατευτικά γάντια. Πριν να κάνουμε οποιαδήποτε οικιακή εργασία, είτε πλένουμε πιάτα είτε ξεσκονίζουμε, πρέπει να προστατέψουμε τα χέρια και τα νύχια μας.

Μην ξεχνάτε την υγιεινή διατροφή. Στο μενού σας, τουλάχιστον για τη στιγμή της αναγέννησης νυχιών, θα πρέπει να υπάρχουν προϊόντα πλούσια σε ψευδάργυρο, χαλκό και πυρίτιο, δηλαδή καρύδια, κολοκύθα και ηλιόσποροι.

Όμορφα νύχια – βήμα προς βήμα

Τί πρέπει να κάνετε για να κάνετε τα νύχια σας όμορφα; Το πρώτο στάδιο θα είναι ένα μανικιούρ, και το επόμενο ένα θρεπτικό μούλιασμα των νυχιών, που θα ενυδατώσει το δέρμα και θα ενισχύσει την πλάκα νυχιών.

Μανικιούρ

  1. Αφαιρέστε το παλιό στρώμα βερνικιού νυχιών χρησιμοποιώντας ένα ασετόν χωρίς ακετόνη. Στη συνέχεια, πλύνετε τα χέρια σας με ένα ήπιο σαπούνι.
  2. Χρησιμοποιήστε μία χάρτινη ή γυάλινη λίμα για να δώσετε σχήμα στα νύχια σας. Κάντε το μόνο προς μια κατεύθυνση.
  3. Εφαρμόστε το μαλακτικό της επιδερμίδας ή μουλιάστε τα χέρια σας σε νερό με ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
  4. Στεγνώστε τα χέρια σας και σπρώξτε απαλά τις παρωνυχίδες με το πορτοκαλί ραβδί.
  5. Αφαιρέστε τις παρωνυχίδες με τσιμπιδάκι νυχιών. Προσέξτε να μην τα κόψετε πολύ βαθιά, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη μήτρα των νυχιών.

Θρεπτικό μούλιασμα νυχιών

  1. Θερμαίνετε μισό ποτήρι ελαιόλαδου.
  2. Προσθέστε τις βιταμίνες Α + Ε από τις κάψουλες, μπορούν να αγοραστούν σε όλα τα φαρμακείο.
  3. Βυθίστε τα νύχια στο ζεστό ελαιόλαδο και κρατήστε τα εκεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  4. Σκουπίστε τα χέρια σας με χαρτοπετσέτα. Είναι καλύτερο να μην πλένετε τα χέρια σας αλλά να κάνετε μασάζ το λάδι στο δέρμα σας.

Πώς να κάνετε τα νύχια σας όμορφα;

Κάθε θεραπεία πρέπει να γίνεται τακτικά εάν θέλετε να κρατήσετε τα αποτελέσματα όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι’ αυτό το λόγο, το μανικιούρ και η θρέψη των νυχιών πρέπει να γίνονται συστηματικά, κατά προτίμηση μία φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, καλό είναι να ενυδατώσετε την πλάκα των νυχιών με έλαια και ορούς. Απλά κάντε μασάζ το προϊόν στο δέρμα και τα νύχια σας, ειδικότερα τη μήτρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • καστορέλαιο που εμποδίζει το σπάσιμο των νυχιών. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα – το πρωί και το βράδυ.
  • αργανέλαιο με αντιγηραντικές και έντονες ενυδατικές ιδιότητες. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε αυτό και να εφαρμόσετε στα νύχια και ολόκληρα τα χέρια.
  • θρεπτικούς ορούς πολλαπλών βιταμινών – διατίθενται σε φαρμακεία. Περιέχουν ένα σύμπλεγμα βιταμινών και ενισχυτικά συστατικά όπως κεραμίδια, κερατίνη, ασβέστιο ή λιπαρά οξέα. Η τακτική χρήση αποτρέπει τη διάσπαση των νυχιών και το θρυμματισμό. Επιλέξτε αυτά με μια βούρτσα ώστε να μπορείτε να κάνετε μασάζ τον ορό στα νύχια και το δέρμα σας.
  • ορούς με τη μορφή διαφανούς βερνικιού νυχιών – περιέχουν πολλά πολύτιμα συστατικά αλλά μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με ασετόν. Χρησιμοποιήστε τα μόνο μετά από 2-3 εβδομάδες από την αρχή της διαδικασίας αναγέννησης. Θα πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά για 3 συνεχόμενες ημέρες και να αφαιρούνται με ασετόν χωρίς ακετόνη. Στη συνέχεια, μετά από διάλειμμα δύο ημερών, η εφαρμογή μπορεί να επαναληφθεί.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αποφεύγετε τους ορούς που περιέχουν φορμαλδεΰδη. Αν και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα νύχια σας, θα γίνουν επίσης ξηρά και θαμπά. Επίσης, η φορμαλδεΰδη επιδεινώνει την κατάσταση των επιδερμίδων.

Ιαπωνικό μανικιούρ

Το ιαπωνικό μανικιούρ τρέφει τα ξηρά και τα σπασμένα νύχια. Η θεραπεία περιλαμβάνει το μασάζ μιας ειδικής πάστας ενυδάτωσης στην πλάκα των νυχιών. Η πάστα περιέχει βιταμίνες Α, Ε και Η, προβιταμίνη Β5, κερατίνη, γύρη μελισσών και πυριτία από το ιαπωνικό πέλαγος. Αυτή η θεραπεία κάνει τα νύχια όμορφα και λαμπερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επόμενο άρθρο

Υβριδικό μανικιού βήμα προς βήμα. Πώς να εφαρμόσετε ένα υβριδικό βερνίκι νυχιών;

Τρ Οκτ 11 , 2022
Τα υβριδικά βερνίκια νυχιών είναι πολύ ανθεκτικά σε βλάβες όταν σκληρύνονται σε λάμπα UV. Πώς να εφαρμόσετε υβριδικό βερνίκι νυχιών και πώς να το αφαιρέσετε; Για ποιον προορίζεται το υβριδικό μανικιούρ και ποια είναι τα αποτελέσματα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του υβριδικού μανικιούρ; είναι ανθεκτικό (διαρκεί έως τρεις εβδομάδες), είναι […]