Φυσικά όμορφα νύχια. Πώς να κάνετε γαλλικό μανικιούρ;

Το γαλλικό μανικιούρ ήταν πάντα δημοφιλές στους λάτρεις των φυσικών νυχιών. Τι είναι ακριβώς και πώς να το κάνουμε;

Ποιο είναι το γαλλικό μανικιούρ;

Αν και φαίνεται καλύτερα στα νύχια με ένα ελαφρώς τετράγωνο σχήμα, θα διακοσμήσει κάθε χέρι. Το γαλλικό μανικιούρ περιλαμβάνει την εφαρμογή δύο χρωμάτων:

  • λευκό – εφαρμόζεται πάνω στην άκρη των νυχιών,
  • ανοιχτό ροζ, κρέμα ή διαφανές βερνίκι – εφαρμόζεται σε ολόκληρο το νύχι.

Πώς να κάνετε ένα γαλλικό μανικιούρ;

Πρέπει να ξεκινήσετε με τον καθαρισμό του δέρματος γύρω από την πλάκα των νυχιών. Εάν τα νύχια έχουν λερωθεί σοβαρά, για παράδειγμα από ξεφλούδισμα λαχανικών, μπορούν να λευκαριστούν με λεμόνι. Για να το κάνετε αυτό, απλά κόψτε το στη μέση και βουτήξτε τα άκρα των δακτύλων σας σε αυτό για 15 λεπτά, και στη συνέχεια βάλτε κρέμα χεριών ή λάδι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε:

  • ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι,
  • πορτοκαλί ξύλινο ραβδί,
  • χάρτινη λίμα,
  • έλαιο δέρματος.

Αρχικά, βυθίστε τα νύχια σας σε σαπουνόνερο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πιέστε απαλά την επιδερμίδα με το πορτοκαλί ραβδί. Είναι καλύτερο να μην τα κόβετε, καθώς μπορεί να βλάψει την κατάσταση των νυχιών σας και να οδηγήσει σε παρωνυχίδες. Το επόμενο βήμα είναι να λιμάρετε τα νύχια – ειδικά τις άκρες – έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια γραμμή χαμόγελου. Μην λιμάρετε πάρα πολύ στις πλευρές των νυχιών γιατί μπορεί να προκαλέσετε θραύση. Στη συνέχεια, απολιπάνετε τα νύχια με σαλικυλικό οινόπνευμα ή προϊόν αφαίρεσης βερνικιού. Μετά από αυτό, εφαρμόστε μία στρώση από ένα μαλακτικό για να προστατέψετε τα νύχια σας από το κιτρίνισμα.

Για να κάνετε ένα γαλλικό μανικιούρ χρειάζεστε:

  • το κοντίσιονερ νυχιών ως βάση,
    – δύο βερνίκια νυχιών – λευκό για τις άκρες νυχιών και διαφανές, ροζ ή μπεζ για όλο το νύχι
  • σκληρυντικό για το τελικό πέρασμα.

Ίσως χρειαστείτε επίσης:

  • ταινίες που θα διευκολύνουν την ακριβή βαφή του λευκού μέρους,
  • ένα λευκό μολύβι για τη χρώση του νυχιού από κάτω,
  • διορθωτικό στυλό για βερνίκια νυχιών, που καθαρίζει το υπερβολικό βερνίκι νυχιών ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορισμένες διορθώσεις. Μετά τη χρήση, η άκρη του διορθωτή πρέπει να καθαρίζεται με χαρτομάντηλο.

Γαλλικό μανικιούρ βήμα-βήμα:

  1. Στην αρχή εφαρμόστε κάποιο αποσκληρυντικό της επιδερμίδας, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα διευκολύνει την εργασία με τον μαλάκωμα των παρωνυχίδων. Στη συνέχεια αφαιρέστε το παλιό στρώμα βερνικιού και απολιπάνετε τα νύχια με ένα προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών χωρίς ακετόνη.
  2. Εφαρμόστε τη βάση των νυχιών για να προστατέψετε τα νύχια σας.
  3. Βάψτε τις στρογγυλεμένες άσπρες άκρες. Εάν χρειάζεστε κάποια βοήθεια για να σχεδιάσετε ευθεία γραμμή, χρησιμοποιήστε μια ταινία.
  4. Όταν στεγνώσει το βερνίκι νυχιών, αφαιρέστε απαλά τις ταινίες.
  5. Εφαρμόστε δύο στρώματα διαφανές, ροζ ή μπεζ βερνίκι νυχιών σε ολόκληρο το νύχι
  6. Για να κάνετε τα νύχια σας να διαρκούν περισσότερο, εφαρμόστε μία τελική στρώση, η οποία επιταχύνει επίσης το χρόνο στεγνώματος.

Εάν οι ταινίες δεν είναι αρκετά χρήσιμες, χρησιμοποιήστε ένα λευκό μολύβι για να βάψετε το νύχι από κάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επόμενο άρθρο

Σπιτικές θεραπείες για όμορφα νύχια. Πώς να κάνετε ένα κλασσικό μανικιούρ;

Σα Απρ 30 , 2022
Ένα κλασικό μανικιούρ δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε χρονοβόρο. Αν λιμάρουμε τακτικά τα νύχια μας, κόβουμε και υγράνουμε τις παρωνυχίδες, θα λύσουμε το πρόβλημα με τα απεριποίητα χέρια. Το μανικιούρ δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να έχετε όμορφα, καλά περιποιημένα νύχια, αλλά είναι επίσης μια καλή δικαιολογία για να […]